Monday, July 30, 2012

”History Channel: The True Story: Titanic” (2012)

Dar viena dokumentika apie Titaniko katastrofą. Čia daugiau analizuoja kaip toli nuo realybės buvo Camerono filmas Titanic (1997). Na, nesugebėtų taip greitai variklių permesti atbuliniu veikimu. Atstumas iki ledkalnio su plaukimo laiku iki jo nesutampa. Neegzistuojantys pagrindiniai veikėjai, bet kapitonas pagal veikimo pobūdį panašiai pavaizduotas. Filme nepaminėta apie arti esantį laivą SS Californian.
O paskendimo priežastys paminėtos: korpuso plokščių tvirtinimas kniedėmis – joms neatlaikius atsivėrė milžiniškas plyšys, miražas, dėl kurio “arti“ matėsi laivas, o dėl to gelbėjimo valtys buvo nepilnos. Jei užpildytos visos vietos valtyse būtų, galėjo dar kokia 700 gyvybių išgelbėti. Žmonės, pakliuvę į ledinį vandenį, arba staigiai prigėrė dėl šoko, arba gana greitai buvo paveikti hipotermijos. Tai tetruko keliolika minučių. Žodžiu net jei ir arti būtų buvęs laivas, tai nebūtų spėję išgelbėti žmonių.
Dar faktas – Titanikas skendo 2 valandas, tuo tarpu per WW1 torpeduota Luiziana vos per 20 minučių. Taigi, Titanike žymiai mažiau buvo panikos.

No comments:

Post a Comment