Monday, July 30, 2012

”Drei”/“Three“ (Germany, 2010)


Director: Tom Tykwer
Tomo Mano festivalio filmas. Smagiai žiūrėjosi didelėj kompanijoj paprastam sandėlio tipo pastate Nidoj :)
Šiaip filmas toks šokiruojantis ir su gumoru. Apie biseksualią meilę. Ilgai kartu gyvenanti porelė kaip ir normaliai gyvena, bet abu įsimyli tą patį vyrą, nežinodami, kad abu bendrauja su tuo pačiu. Moteris atranda naujų džiaugsmų lovoje, o vyriškis pamažu supranta, kad gėjiška meilė jį irgi traukia. Aišku filme galų gale komiškai veikėjai susipranta, kad abu su tuo pačiu susidėjo.
Šiaip pakankamai atviros gėjiškos meilės scenos. Bet pripažinsiu, kad jos manęs labai nešokiravo. Gal dėl to, jog ne vieną gėjišką filmą esu matęs, o gal dėl to, jog šiame tos scenos pateikiamos subtiliai, meniškai, nors... tai atviriausios scenos, kokias esu matęs. Taip... Kontraversiškas filmas.
Kas dar labai smagu: subtilios ir kokybiškos humoro dozės. Vien ko verta visų trijų herojų susitiko scena arba pokalbiai, arba muzikantai per laidotuves: su išdidžiom šypsenom grojantys muzikantai, o YPAČ dainininkės atliekama pagrindinė Karmen arija (mažiau išprususiems priminsiu – pagrindinė arija yra koketiško flirto arija).
Filmas žiūrovams paliko įdomių klausimų – ar įmanoma erekcija masturbuojant per pusę minutės...
Žodžiu, nebijantiems atviros tiesos, didelė rekomendacija

No comments:

Post a Comment