Thursday, March 3, 2011

Georges Bizet ”Carmen” (1875, France)



Ech... Čigoniški šokiai, muzikiniai motyvai, ispaniška nuotaika, koridos, meilė, aistra ir puikiai tinkantis posakis ”nuo meilės iki neapykantos tik vienas žingsnis”.
Kas pribloškia, tai masė žmonių. Jei armija, tai ne 10-20 vyrukų, o rimtas pulkas. Jei merginų būrys, tai jis vėlgi užpildo visą erdvę scenoje. Tik didingame operiniame pastatyme gali pamatyti tokių gėrybių.
O pats muzikinis išpildymas irgi patiko. Neišnešė manęs, bet vietomis labai maloniai jaučiausi :) Karmen atlikėja Jovita Vaškevičiūtė buvo fantastiška. Kokybiškai ir įtikinamai. Žavu. Pritrūko man tenoro gero šiam spektaklyje. Ką norit sakykit, bet Vyšniauskui trūksta kažko. Balso skambumo – duslokas balsas, o viršūnės nėra skambios, negali patirti totalaus išnešimo. Taip pat gerai draugas Daumantas pastebėjo, kad gal trūko stipresnės kulminacijos. Kai kuriose vietose dainuojančiųjų ir grojančiųjų ritmika nebuvo harmoninga.
Kita vertus, vakar praleidau puikų vakarą su kokybiška muzika. Dalyvavo: dirigentas Robertas Šervenikas, daininkai Jovita Vaškevičiūtė, Vaidas Vyšniauskas, Liudas Norvaišas, Sandra Janušaitė, Arūnas Malikėnas, Rafailas Karpis, Irena Zelenkauskaitė, Julija Stupnianek, Egidijus Dauskurdis, Ramūnas Urbietis.
Galit pasigrožėti Pavaroto atliekama arija iš šios operos

No comments:

Post a Comment