Tuesday, March 1, 2011

”Biography: Albert Einstein” (2004)



In detail about the science of pop star - Albert. A guy was a great physicist, a good lover and a poor father. 25 years old he created two famous works, for one he got the Nobel Prize for another – widespread popularity.
It was interesting to hear some new facts from his biography: his two wives were older than him. His first daughter was delivered for adoption, but the history does not know her fate. As pacifists, he initiated the development of the atomic bomb, although he did no scientific work for this project. After WW2 he was closely watched by the FBI as a potential communist.
Well, for me Isaac Newton is greater than Alberty.

LT:
Išsamiai apie mokslo pop žvaigždę – Albertą.Jaunuolis buvo puikus fizikas, geras meilužis ir prastas tėvas. 25 metų sukūręs du garsiausius savo darbus, už vieną gavęs Nobelio premiją, už kitą susilaukęs visuotinio populiarumo.
Buvo įdomu sužinoti negirdėtų faktų apie po biografiją: abi jo žmonos buvo už jį vyresnės. Pirmoji jo dukra buvo priduota įsivaikinti, bet istorija jos likimo nežino. Būdamas pacifistu jis inicijavo atominės bombos kūrimą, nors realiu darbu neprisidėjo. Po 2PK jis buvo sekamas FTB kaip potencialus komunistas.
Na, bet man Izaokas Niutonas yra kietesnis už Albertuką.

No comments:

Post a Comment