Thursday, March 29, 2012

”Match Point” (UK, Luxembourg, 2005)



Director: Woody Allen
Čia filmų filmas! Iš tiesų, sukrečiantis, įtraukiantis, prikaustantis. Įtampa iki pat filmo pabaigos. Super! Tikrai, iki šiolei bene pats geriausias Alleno darbas, kurį mačiau.
Aišku priduoda daug ir tai, kad šiame filme pirmą sykį Alleno filmuose pasirodo Scarlett Johansson – aktorė, kurią aš dievinu.
O istorija tokia, kad buvęs teniso profesionalas pradeda dirbti teniso kortuose ir susipažįsta su vienu turtingu jaunuoliu. Nueina abu į operą, susipažįsta su jo seserimi, ją įsimyli ir viskas sėkmingai klostosi – patogus, ramus ir turtingas gyvenimas garantuotas. Tačiau čia įsivelia į veiksmą po draugo mergina (Scarlett), su kuria pasireiškia milžiniška aistra. Iš tiesų, fantastiškos intymios scenos :) Žodžiu, maginasi jaunuolis su ja, bet štai ji ima ir pastoja. O žmonai vaiko užstatyti nesiseka. Va čia ir match point. Ką pasirinkti? Ar patogų, ramų gyvenimą turtingoje giminėje, ar beprotišką aistrą ir gražuolę, bet neturtingą merginą. Ir kam ryžtumeisi, kad pakreiptum likimą į vieną ar kitą pusę?
Puikiai tinkamas pavadinimas. Filmo pradžioje apibrėžiamas šis terminas.. tiesa ne kaip teniso terminas, nors vaizduoja tenisą. Čia turi galvoj, kai kamuoliukas paliečia tinklą, atšoka ir nežinai, kurioj pusėj jis nusileis. Lygiai taip ir filmo vidury nuo turėklo atšoka žiedas ir akimirką sustingsta veiksmas – kurią pusę jis nukris.
Nuostabi operinė muzika! Dar ir dar klausiau po filmo nuostabiąją ariją iš Donizetti operos “Meilės eliksyras“.
Žodžiu, vienareikšmiškai, Woodžio šedevras!

Goya Awards
Best European Film

No comments:

Post a Comment