Wednesday, February 15, 2012

Richard Wagner „Der fliegende Holländer“/„The Flying Dutchman“ (Kingdom of Saxony, 1843)



Gera muzika ir tikrai gera opera. Visai smagiai Wagneris klausėsi. Vienintelį kartą sezone rodė, tad pasistengiau nepraleist. Puikus buvo latvių boso Egilis Silinis pasirodymas. Pakerėjo. Taip pat dainavo Sandra Janušaitė, Egidijus Dauskurdis, Vytautas Kurnickas, Audrius Rubežius, Laima Jonutytė, dirigavo Gintaras Rinkevičius.
O istorija gi tokia: skrajojantis olandas – tai laivo kapitonas. Laivo, kuris yra prakeiktas amžinai klaidžioti jūromis, nepasiekiant uosto. Vienintelis išsigelbėjimas – susirasti mylinčią ir ištikimą žmoną. Būtent kas 7 metus jis išlipa į uostą bandyti savo laimės. Taigi, jaunuolis jūroje susitiko kitą laivą, kurio kapitonas pažadėjo atiduoti savo dukrą jam. O dukra pati gyvena svajonėmis, kad skrajojančio olando legenda yra tikra ir kad jai teks laimė sugražinti laimę likimo prakeiktam jaunuoliui.
Linksmesnis epizodas buvo, kad kaip tik tą vakarą, per didžiuosius šalčius, dingo šildymas centre ir operos teatre buvo vėsiau – darbuotojai atsiprašinėjo ir pusė žiūrovų vaikščiojo su paltais. Šiaip, salėj buvo šilta, bet už salės, kur visi žmonės vaikšto ratais per pertraukas, buvo tikrai vėsoka.

No comments:

Post a Comment