Wednesday, February 15, 2012

”Love and Death” (France, USA, 1975)



Director: Woody Allen
Puiki komedija. Su puikiu ir savitu Alleno humoro jausmu. Filmas pastatytas pagal Tolstojaus “Karas ir taika“ tematiką. Veikėjai, jų pokalbiai yra paimti ir perdaryti iš Tolstojaus ir Dostojevskio veikalų. Daug šmaikščių, filosofinių pokalbių.
Smagi komedija, kalbanti apie Napoleono laikus.
Viena puikesnių minčių iš filmo: “To love is to suffer. To avoid suffering, one must not love. But then, one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer; not to love is to suffer; to suffer is to suffer. To be happy is to love. To be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy. Therefore, to be unhappy, one must love or love to suffer or suffer from too much happiness.”

2 comments:

  1. Na, gal per mažai Vudžio filmų esu mačius, kad taip teigčiau, bet vis tiek manau kad čia viena stipriausių ir įsimintiniausių jo komedijų. Jei klystu - pageidaujų filmų rekomendacijų :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malonu skaityti retą komentarą šiame bloge :)
      Aš pats Alleno filmų nedaug matęs, bet jo humoras patinka, tad parsisiunčiau visą krūvą šio jaunuolio filmų, tad ateity ką nors tikrai galėsiu rekomenduot, o dabar telieka pritart tavo minčiai, kad viena smagiausių komedijų. Ir nelabai ką begaliu parekomenduot :)

      Delete